Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Politisk organisering

Kommunestyret:

Storfjord kommunestyre er sammensatt av 17 representanter, og har det overordnede ansvar for den kommunale virksomheten. Kommunestyret er kommunens høyeste organ, men delegerer myndighet til å avgjøre en del saker nedover i systemet til formannskap, administrasjonsutvalg, og andre styrer, råd og utvalg. Mange saker kan også behandles av administrasjonen (administrative vedtak). Slike vedtak er ofte styrt av faste regler for kommunal behandling.

Formannskapet:

Storfjord formannskap består av 7 representanter.

Formannskapet er kommunens nest øverste politiske organ, og behandler og avgjør en rekke saker som er delegert av kommunestyret. I tillegg behandler formannskapet næringssaker, forslag til økonomiplan og årsbudsjett, og gir innstilling i en rekke andre saker som skal til kommunestyret.

Ordfører:

Ordfører er leder av kommunestyret og formannskapet, samt at ordføreren er kommunens juridiske person. Når Storfjord kommune har offisielt besøk er ordføreren vertskap og skal ellers være kommunens representant utad. Gjennom ordførerens møte- og talerett i alle politiske møter i kommunen har ordføreren mulighet til å være folkets talerør.

Plan- og driftsstyret:

Styret for plan og drift har 7 medlemmer.

Styret har som ansvars- og arbeidsområde de politiske oppgaver innenfor driftssektoren, jordbruk, skogbruk og utmark som kommunen har ansvaret for.

Styret er politisk ansvarlig for:

  • en planmessig, rasjonell og økonomisk organisering og drift av etaten
  • samordning og planlegging av driftstjenestene i kommunen
  • å føre kontroll med at vedtak innafor styrets arbeidsområde blir gjennomført og at det blir utarbeidet årsmelding for etaten
  • sektorplaner i etaten

For øvrig utfører styret de oppgaver innafor arbeidsområdet kommunestyret til enhver tid bestemmer.

 

Levekårsutvalget:

Levekårsutvalget har 7 medlemmer.

Utvalget har som ansvars- og arbeidsområde de politiske oppgaver innenfor helse- og omsorgssektoren og oppvekst- og kultursektoren.

Styret er politisk ansvarlig for:

  • en planmessig, rasjonell og økonomisk organisering, og løpende drift
  • samordning og planlegging av tjenestene
  • å føre kontroll med at vedtak innafor utvalgets arbeidsområde blir gjennomført og at det blir utarbeidet årsmelding for etatene/avdelingene
  • sektorplaner i etaten/avdelingene

For øvrig utfører utvalget de oppgaver innafor arbeidsområdet kommunestyret til enhver tid bestemmer.

 

Ungdomsrådet:

Ungdomsrådet har 7 representanter.

Rådet skal arbeide med alt som berører ungdom og ungdoms levekår i Storfjord kommune, herunder fritids-, kultur-, bo- og arbeidstilbud.

Ungdomsrådet skal tale ungdommens sak overfor kommunale myndigheter og skaffe ungdom innsyn og dermed mulighet for medinnflytelse.

Ungdomsrådet har møterett, talerett og forslagsrett i alle hovedutvalg, formannskap og kommunestyre. Det kan også gis skriftlige uttalelser til saker.

Daglig leder i Frivilligsentralen er Ungdomsrådets sekretær, og skal bistå med tilrettelegging for rådets arbeid.

Administrasjonsutvalget:

Utvalget har 7 representanter.  Kommunestyret velger 5 representanter og vararepresentanter til utvalget for hele valgperioden, mens 2 representanter og vararepresentanter utpekes av arbeidstakerorganisasjonene etter forholdstallsprinsippet for to år av gangen.

Administrasjonsutvalget skal behandle saker som gjelder forholdet mellom kommunen som arbeidsgiver og de ansatte når det ikke er avtalt eller bestemt at slike saker skal behandles administrativt av rådmannen.    

Utvalget er opprettet i medhold av kommunelovens § 25 som omhandler partssammensatte utvalg – administrasjonsutvalg.  Utvalgets arbeidsområde reguleres i tillegg av Hovedavtalen.

Arbeidsmiljøutvalget:

Arbeidsmiljøutvalget har oppgaver og ansvar i h.h.t. arbeidsmiljøloven m/forskrifter og hovedavtalen.     

Arbeidsmiljøutvalget skal bestå av 6 medlemmer med varamedlemmer.  Arbeidsgiver og arbeidstakerne skal ha like mange representanter.  På arbeidsgiversiden består utvalget av to politikere og en ansatt. Arbeidstakerne velger sine representanter.

Leder og nestleder velges vekselsvis av arbeidsgiverens og arbeidstakernes representanter, og gjelder for 2 år.  

Råd for eldre og funksjonshemmede:

Rådet er et politisk valgt, rådgivende organ, og skal ha 7 representanter med personlige vararepresentanter. Rådet skal sørge for at eldre og mennesker med funksjonshemming sikres en åpen, bred og tilgjengelig medvirkning i arbeidet med saker som er særlig viktig for disse gruppene. Rådet skal arbeide med større og overgripende saker, og skal ikke behandle saker som gjelder enkeltpersoner.

Kontrollutvalget:

Kontrollutvalget har 5 medlemmer. Kontrollutvalget skal føre løpende tilsyn og kontroll med den kommunale forvaltningen på vegne av kommunestyret, herunder påse at kommunen har en forsvarlig revisjonsordning.

 

 Politisk organisasjonskart 2019-2023
 
 

Politisk organisasjonskart 2015-2019

  
  
  
  
 
 
 
 
 
 

Laster...